Atrium, Lane Cove

1 / 6

Atrium at Lane Cove features a striking, monochromatic facade, interspersed with neutral-toned, laser-cut privacy screens to provide protection from the elements along with a sense of warmth and modernity. The sleek contrast of black and white continues throughout the modern interior while the building’s surrounds feature landscaped gardens and established eucalyptus trees.

Capturing the essence of an atrium, each of the 48 apartments opens to a central lobby at the heart of the building. This open-air courtyard provides shelter and imparts a sense of tranquility with its landscaped walkways and water feature while thoughtful design optimises natural light and ventilation.

In addition to providing access to both Lane Cove Shopping Village and busy Epping Road, the site backs on to the Lane Cove tunnel. Furthermore, as a condition of purchase from the Lane Cove RSL Club, the site needed to provide separate car parking for visiting club patrons. These distinctive requirements added layers of complexity to the design and final construction of this modern and unique project.